Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Німецькі фізики розрахували швидкість Діда Мороза

Чудасії і дивацтва 27061 перегляд

Опубліковано - 25.12.2009 19:54 | Всі новини | Версія для друку

Швидкість саней Діда Мороза в 23 рази перевищує швидкість звуку
Швидкість саней Діда Мороза в 23 рази перевищує швидкість звуку
Фізики з науково-розважального центру Phaeno у Вольфсбурзі розрахували швидкість, з якою повинен пересуватися Дід Мороз, або Різдвяний дід, щоб за одну ніч обдарувати подарунками всіх німецьких дітей

Для розрахунків використовувалися наступні дані: у Німеччині проживають близько 1 мільйона дітей у віці до 15 років. Площа країни становить 357 тисяч квадратних кілометрів, при цьому заселена лише мала частина, решта припадає на дороги, ліси та поля.

У середньому виходить, що будинки, в яких живуть діти, що чекають подарунків на Різдво, розташовані через кожні 62 метра. Таким чином, Дідові Морозу необхідно подолати відстань в 682 тисячі кілометрів.

Швидкісному потягу ICE для цього потрібен був цілий рік, але у Діда Мороза в розпорядженні всього день, тому він повинен рухатися на своїх санях зі швидкістю 28 416 кілометрів на годину.

Це частково пояснює той факт, чому Діда Мороза ніхто не бачив: на такій швидкості це просто неможливо, - а також те, чому в нього червоний ніс: це виникає за рахунок сильного тертя об повітря. У принципі, зазначають фізики, за такої швидкості і тертя, Дід Мороз повинен був би згоріти, але, ймовірно, він захищений своїм спеціальним червоним костюмом.

Якщо припустити, що кожній дитині Дід Мороз подарує хоча б кілька плиток шоколаду, то його сані повинні везти мільйон кілограмів подарунків - це приблизно 150 великих транспортних контейнерів. Для того, щоб зрушити такі сані з місця, знадобиться мінімум два дизельних локомотива, проте оскільки Дід Мороз на локомотивах не їздить, в упряжці повинні бігти мінімум 3000 оленів.

Фізики розвіяли міф про те, що Дід Мороз підганяє своїх оленів криком "Ho, ho, ho!". Швидкість саней в 23 рази перевищує швидкість звуку, тому окрик Діда Мороза ніколи не зможе досягти вух тварин, які до цього часу вже будуть далеко попереду.

Нарешті, щоб за давно заведеної традиції потрапити подарунком в комин, Дідові Морозу доведеться облітати будинок по параболі, у вищій точки якої сани на мить застигнуть непорушно, і в цю мить можна кинути подарунок. При цьому власне Дід Мороз піддається перевантаженням, подібним до тих, які зазнають пілоти військових реактивних літаків, повідомляє Spiegel.
Ілюстрація - Spiegel.de
Ілюстрація - Spiegel.de

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Чудасії і дивацтва»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.