Аратта - На головну

21 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Науковці: вживання до їжі генетично модифікованих продуктів може викликати безпліддя, генетичні мутації і деградацію

Охорона здоров`я 9233 перегляди

Опубліковано - 17.04.2010 22:29 | Всі новини | Версія для друку

Науковці: вживання до їжі генетично модифікованих продуктів може викликати безпліддя, генетичні мутації і деградацію
Науковці: вживання до їжі генетично модифікованих продуктів може викликати безпліддя, генетичні мутації і деградацію
Нещодавно фахівці російської Загальнонаціональної асоціації генетичної безпеки представили результати дослідження з вивчення впливу корму, що містить генномодифіковані організми, на ссавців.

Дослідження було проведено асоціацією спільно з Інститутом проблем екології та еволюції ім. О.М. Сєвєрцова РАН у 2008-2010 роках на лабораторній популяції хом'яків Кемпбелла.

У процесі дослідження тварини отримували в їжу негенномодифіковану сою, а також корми, що містять ГМ-сою, повідомляє РБК Daily.

В якості зразка з ГМО дослідники використовували соєвий шріт, що містить сою лінії 40-3-2, що входить до переліку дозволених сортів сої. Зразки були надіслані з Краснодара, куди потрапили з Прибалтики. Цей різновид сої був обраний тому, що широко використовується в Росії для відгодівлі птиці, свиней та інших сільськогосподарських тварин і дозволений в РФ в якості харчового продукту.

За словами координатора дослідження, доктора біологічних наук, заступника директора Інституту проблем екології та еволюції ім. О.М. Сєвєрцова РАН Олексія Сурова, у хом'яків, яких годували ГМ-соєю, вже в другому поколінні було виявлено відставання у розвитку та зростанні, порушення співвідношення статей у виводку зі збільшенням частки самок, зменшення числа дитинчат в посліді, аж до їх повної відсутності у другого покоління.

«Безпліддя в третьому поколінні тварин, вирощених на ГМО, говорить про те, що природа ставить хрест на цих особинах і не дозволяє їм розмножуватися. Це означає, що ГМ-їжа веде до еволюційного глухого кута, до деградації видів», - вважає президент асоціації Олександр Баранов.

Тест приніс і другий сюрприз. «Не хочемо сіяти паніку, але, вивчаючи хом'яків з третього покоління, послід яких вдалося отримати з великими труднощами, ми виявили, що у них в ротовій порожнині росте волосся. Ми поки обережно озвучуємо ці дані і сприймаємо оволосіння ротової порожнини як феномен, але такий факт має місце», - розповідають в асоціації.

За словами Олександра Баранова, вчені поки не можуть визначити механізми, які запускають руйнівну програму ГМО. «Так що нейтралізувати ефекти споживання ГМО можна тільки одним способом - відмовитися від подальшого вживання ГМ-продуктів», - резюмує він.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.