СБУ затримала псевдорадника Президента за вимагання 1,1 мільйона гривень від підприємця

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.06.2020 12:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30802

Служба безпеки України затримала у Вінниці ексспівробітника міліції, який, представляючись радником Президента, вимагав у місцевого підприємця понад 1,1 мільйона гривень.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, колишній полковник міліції мав посвідчення працівника Офісу Президента. Разом з двома спільниками він погрожував комерсанту фізичним насильством і знищенням майна, вимагаючи повернення неіснуючого боргу. За цю суму експравоохоронець також обіцяв не перешкоджати підприємцю у веденні бізнесу. Для «солідності» він посилався на зв’язки з посадовцями Офісу Президента, а його спільники представлялися генералом СБУ та членом антикорупційної громадської організації.

Правоохоронці затримали трьох фігурантів згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання всієї суми «боргу».

У межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України планується оголошення фігурантам підозр у вчиненні злочину та обрання запобіжних заходів.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб, можливо причетних до правопорушення.

Викриття злочинної діяльності проводилося спільно зі слідчими територіального управління ДБР у м. Хмельницький під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.