США, ЄС, Британія та Канада запровадили санкції проти низки китайських посадовців

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 23.03.2021 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31420

США, ЄС, Велика Британія та Канада оголосили в понеділок про запровадження санкцій проти посадовців Китаю, через порушення прав людини в Сіньдзяні.

«Ми разом з Британією, Канадою та ЄС спільно виступаємо за притягнення до відповідальності тих, хто порушує права людини», - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Державний департамент США вважає утиски прав уйгурів геноцидом.

«Попри зростаючий міжнародний осуд, КНР продовжує проводити геноцид та злочини проти людства в Сіньдзяні. Сполучені Штати знову закликають КНР припинити репресії проти уйгурів, значна частина яких є мусульманами, а також членів інших етнічних та релігійних меншин в Сіньдзяні а також звільнити всіх довільно затриманих у таборах та місцях обмеження волі», - йдеться у заяві Держдепу.

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив, що Британія не ігноруватиме порушення прав уйгурів. «Міжнародна спільнота не заплющуватиме очі на серйозні системні порушення основоположних свобод», - заявив Рааб.

ЄС вперше запровадив санкції проти Китаю за порушення прав людини з часів придушення протестів на площі Тяньаньминь в 1989 році, пише Politico.

Китай відреагував на санкції ЄС і назвав їх необґрунтованими, заявивши, що вони засновані на «брехні та дезінформації». Влада Китаю пообіцяла вжити заходів у відповідь.

Минулого тижня відбулась перша зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена з міністром закордонних справ Китаю Ваном Ї. Оглядачі відзначили напружений тон переговорів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.