Російське командування посилює бойовий потенціал армійських корпусів 8-ї армії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.03.2021 16:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31421

Російська Федерація і надалі нарощує бойовий потенціал на тимчасово окупованих територіях та біля кордонів України з метою ескалації ситуації та підтримання напруги в регіоні.

Про це, під час зведення Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил, повідомила речниця пресцентру Марія Сальнік.

Так, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Російська Федерація продовжує використовувати неконтрольовані Україною ділянки кордону для постачання на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях зброї, боєприпасів та майна військового призначення. З початку березня до з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів автомобільним транспортом завезено нові партії протитанкових і протипіхотних мін, безпілотні літальні апарати, станції радіоелектронної боротьби та декілька десятків військових позашляховиків для підрозділів «швидкого реагування». Залізничним транспортом доставлено понад 5 тис. тон пального.

Разом з тим, розповсюджені у соціальних мережах і російських ЗМІ повідомлення про переміщення з Російської Федерації на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях понад 100 танків Т-72 є фейками, які використовуються пропагандою противника для посилення деструктивного впливу на місцеве населення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.