Блінкен підтримав ініціативу ВООЗ про ретельне вивчення походження вірусу ковіду

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.07.2021 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31776

Державний секретар США Ентоні Блінкен у середу зустрівся з главою Всесвітньої організації охорони здоров’я та підтвердив підтримку США планам глобального органу охорони здоров’я щодо проведення додаткових досліджень щодо походження COVID-19, у тому числі в Китаї.

Раніше цього місяця ВООЗ закликала всі країни спільно досліджувати походження коронавірусу, який спричинив COVID-19. Китай відхилив плани щодо збільшення перевірок лабораторій та ринків на своїй території, повідомляє Reuters.

Блінкен зустрівся з генеральним директором ВООЗ Тедросом Адханом Гебреєсом у Кувейті та обговорив плани подальшого вивчення походження пандемії, повідомив Державний департамент.

"Він наголосив на необхідності, щоб наступний етап був своєчасним, обґрунтованим фактичними даними, прозорим, керованим експертами та вільним від втручання", - заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс.

Перші випадки зараження людиною вірусом COVID-19 були зареєстровані в центральному китайському місті Ухань у грудні 2019 року. Китай неодноразово відкидав теорії про те, що вірус витік з однієї з його лабораторій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.