Ситуація на фронті: російська артилерія знову гатила по цивільних

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.11.2021 11:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32106

29 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

В районі СВІТЛОДАРСЬКА та СТАРОГНАТІВКИ противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік НОВООЛЕКСАНДРІВКИ окупанти здійснили обстріл з ручних протитанкових, підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В бік СТАНИЦІ ЛУГАНСЬКОЇ ворог вів вогонь з артилерії калібру 122 мм. Під обстріл потрапили околиці населеного пункту. Одна цивільна особа дістала поранення.

В напрямку населеного пункту СТАРИЙ АЙДАР російські найманці застосовували міномети калібру 120 мм.

Поблизу НОВОЛУГАНСЬКОГО противник двічі відкривав вогонь, використовуючи ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожих дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я поранених – задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними.

Впродовж поточної доби, 30 листопада, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

За минулу добу підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3312 транспортних засобів, 3731 особа, а також виявлено 59 адміністративних правопорушень та розкрито 29 злочинів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 1024 особи, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1008 осіб.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 1,5 гектари території та передали на знищення 58 вибухонебезпечних предметів.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.