В Алмати затримали майже 1700 учасників акцій

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 12.01.2022 16:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32210

В Алмати, станом на ранок 12 січня, затримані 1678 учасників акцій.

Про це повідомляє Zakon.kz у Телеграмі з посиланням на дані інформцентру комендатури Алмати.

Також зазначається, що були вилучені 36 одиниць вогнепальної зброї та 1476 боєприпасів.

На п’яти блок-постах, встановлених по периметру міста, затримані 38 осіб, які становлять оперативний інтерес, йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося із посиланням на Комітет цивільної авіації, що міжнародний аеропорт Алмати відновить роботу з четверга, 13 січня. За попередньою інформацією керівництва аеропорту, здійснюватимуться внутрішні та міжнародні рейси з 8.00 до 21.00 відповідно до часу розкладу польотів авіакомпанії.

Мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області на заході країни). Вони переросли в масові протести, незважаючи на те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

11 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про завершення у країні військової місії Організації договору колективної безпеки. За його словами, війська ОДКБ будуть виведені протягом 10 днів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.