Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вирок хаму: гуманізм керівника збільшує ефективність роботи колективу

Управління 30542 перегляди

Опубліковано - 19.03.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Привітний керівник добивається більших успіхів в роботі
Привітний керівник добивається більших успіхів в роботі
Керівники, котрих підлеглі та колеги вважають чемними та приємними у спілкуванні з людьми, досягають більше, показують дослідження співробітників університету Північної Кароліни.

У рамках першого дослідження оцінювалася ситуація, яка виникає в робочих групах, утворених для запуску будь-якого нового проекту або виведення на ринок певного нового товару. Зазвичай в таку команду збирають фахівців найрізноманітнішого профілю: інженерів, технологів, дизайнерів, рекламістів та фінансистів. Як виявилося, ефективність дій цієї групи людей безпосередньо залежить від того, хто керує нею.

Якщо начальник проявляє чесність, відкритість, ввічливість і поважає чужу думку, то інші члени групи віддаються роботі з великим ентузіазмом, генерують більше ідей і утворюють єдину команду, а не складають колектив одинаків.

Друге дослідження показало, що бізнес-лідери, які знаходять час для того, щоб у вільній обстановці поспілкуватися зі своїми підлеглими, діють успішніше. Наприклад, ефективність роботи компанії або відділу істотно підвищується в ситуації, коли керівник регулярно обідає з кимось із своїх підлеглих.

Автори дослідження досить просто пояснюють виникнення зв'язку між спільним обідом та ефективністю: жодна людина (менеджер не виняток) не в змозі тримати в голові весь обсяг інформації, необхідної для прийняття рішень. Бесіди з підлеглими, які апріорі краще знають ситуацію в певній сфері, дозволяють босові бути в курсі подій і робити менше помилок. З іншого боку, якщо під час подібних зустрічей менеджер не підкреслює свою владу і намагається виявляти максимум поваги до людей, поліпшується психологічний клімат у колективі.
Ефективність роботи істотно підвищується, коли керівник регулярно обідає з кимось із своїх підлеглих
Ефективність роботи істотно підвищується, коли керівник регулярно обідає з кимось із своїх підлеглих
“Начальники” і “партнери”

Служба Gallup опублікувала результати цікавого дослідження: жителі 29 європейських держав оцінили, яким чином до них відносяться керівники. Як виявилось, західноєвропейці схильні вважати, що керівники на них дивляться як на партнерів, в свою чергу жителі колишніх соціалістичних країн в більшості своїй указують, що у них на роботі править бал авторитарна корпоративна культура, коли начальники звисока дивляться на своїх підлеглих.

В цілому, партнерська атмосфера в бізнес-структурах властивіша країнам з вищим рівнем доходу. У Росії, Україні, Білорусі, Молдові, Естонії, Латвії, Словаччині, Словенії і Польщі більшість начальників є авторитарними лідерами. Румунія виявилася єдиною постсоціалістичною державою, де панує "партнерська" корпоративна культура, яка сформувалася на Заході.

Дослідження показало, що на користь бізнесу - необхідно аби керівники та їхні підлеглі відносилися один до одного як рівноправні партнери. У подібних колективах свою роботу люблять 87% опитаних (там, де начальство авторитарне, цей показник складає 69%). Там, де "влада" і "народ" рівноправні, 78% прагнуть прикладати всі сили для досягнення успіху - в "авторитарних" колективах тільки 59%. У "рівноправних" структурах 64% співробітників намагаються підвищувати свою кваліфікацію, в "авторитарних" - 40%. Там, де існують партнерські відносини, 92% співробітників упевнені в тому, що начальство прислухається до їхньої точки зору - в "авторитарних" колективах так вважають 62%.

Раніше американські соціопсихологи досліджували процес завоювання лідерства, встановивши, що компетентність відступає на другий план - більш важливу роль відіграє лідерська поведінка і велика кількість реплік і пропозицій.

За матеріалами Washington Profile

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Управління»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.