Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


П`ять стихій природи створюють таємницю жінки

Дозвілля 63773 перегляди

Опубліковано - 8.07.2010 | Всі публікації | Версія для друку

П`ять стихій природи створюють таємницю жінки
Жінка - невичерпне джерело пізнання. Ми не перестаємо дивуватися, скільки в ній приховано найрізноманітного, непередбачуваного, парадоксального, незрозумілого. Навіть для неї самої...

Стів Хенкс (чиї картини викладаються нижче) говорив: “Жінки займають окрему нішу в моїй чутливості. Вони випромінюють більшу кількість почуттів. У них є багато магії”. Не можу з ним не погодитися. Таємниця цієї магії не дає спокою чоловічому розуму і змушує їх робити необачні висновки в їх власних пізнаннях. Вони неохоче погоджуються відкинути свої переконання і з небажанням вивчають таємницю жіночої душі.

На світі є чимало людей, які вважають себе знавцями жіночої душі і тіла, але насправді не мають про це жодного уявлення. Їм здається, вони повністю розшифрували цей примітивний ребус, під назвою «жінка», і тепер можна спочивати на лаврах. І тільки посміюватися. Рано радіють.

Жінка набагато сильніше чоловіка, не фізично, ні, - духовно!

Тому що вона - найпотужніший провідник КОХАННЯ на Землі. Джерело духовності і теплих космічних енергій, які покликані відродити нашу планету в момент вступу в епоху Водолія.

Коли старі форми взаємин і матеріальних взаємодій радикально зміняться. Відчутними і дієвими будуть інші, більш тонкі енергії, високі вібрації духу, які вже зараз притаманні саме жінці.

Задушіть в ній ці здібності, і, можливо, світ загине або втратить щось життєво необхідне.

Колись Достоєвський сказав: «Краса врятує світ!» Він мав на увазі жінку та її ніжну внутрішню красу. І ті вібрації душі, які вона може викликати в чоловіку.

А далі все рухається логічно і поступально. Чоловік, відгукнувшись на ці внутрішні імпульси, починає діяти, і все навколо змінюється. І відбувається це за велінням жінки.
Перша стихія - ЗЕМЛЯ

Ця жінка - основа моральності, стабільності, сили і стійкості духу. На ній тримаються основи світобудови.

У староєгипетському «Міфі про Осіріса й Ісіду» цей жіночий тип названий Маат. Не випадково на різних мовах слова, що починаються складом «ма», означають мати, жінку. Це жінка-мати, мудра, послідовна, добра, спокійна. Вона несе в світ порядок, істину і справедливість.

Земля - це найстійкіший елемент світобудови. Так само і жінка-земля - це стабільність і непорушність. Вона оберігає, рятує, жертвує, відкриває сенс життя. Вона мудра і далекоглядна. Як ніхто, відчуває приховану природу речей і розуміє їх сутність. У ній приховані величезні потенційні сили. Тому що саме вона живить світ своєю потужною природною енергією.

Маат не піддана випадковим захопленням і бурхливим пристрастям, що руйнують стійкість світового ладу. Ця жінка здатна зберегти свою душу в чистоті і недоторканності навіть у найважчих життєвих обставинах. Її не захоплюють захмарні далечини і нездійсненні фантазії, тому що вона міцно стоїть на ногах і знає, чого хоче.

У ній багато природного, жіночого. Зазвичай це жінки з округлими, м'якими формами, стійкі й великі. Широкі стегна, чудові розкішні перса, біле м'яке тіло. Як правило, в цій жінці таїться потужна сексуальна енергія, найчастіше прихована, глибока. Але щасливий чоловік, який зумів розбудити її таємні внутрішні бажання, зруйнувати бар'єри розуму, які вона вміє вибудовувати, і пізнати справжню, глибоку пристрасть жінки-землі.

Такі жінки створюють мир і спокій не тільки зовнішній, але і внутрішній, і на диво привабливі для діяльних, енергійних чоловіків, що звикли тринькати свою життєву енергію і погано розуміють, куди саме її направити. Жінка-земля м'яко коригує неприборкану вдачу чоловіка, вона як громовідвід і вектор, вздовж якого рухається все наше життя.

Така жінка в тій чи іншій мірі присутня в кожній. Принаймні, повинна бути присутня. Тому що всі жінки прагнуть до добра і злагоди, до стабільності і порядку.

Але якщо в жінці буде тільки енергія землі, то можна перетворитися на нудних великовагових власниць і моралізаторш. Які все завжди знають і всіх повчають. Які будуть наполегливо опікувати домашніх, дорікаючи за кожну дрібницю, і вимагати до себе уваги і подяки за свою титанічну працю. Що-що, а трудитися на благо сім'ї жінки-землі люблять і вміють.

Тільки ось часто вимагають за це лаврових вінків і хвалебних од. А навколишні, як правило, на це не згодні. Від такого «жандарма у спідниці» хочеться втекти, а від порад повіситися.

Тягучі, великовагові енергії землі часто призводить до застійних мислення, небажання за собою стежити, надпрактичності, власництва і прагматичності. Це трапляється з жінкою Землі, коли в її житті немає кохання і чоловіка. Або коли вона не до кінця використовує свої потенційні можливості. Тоді вся її позитивна життєва енергія витрачається даремно.
Друга стихія - ВОДА

Вода - це ЛЮБОВ, її рух, творення, створення. Любов у найконкретнішому сенсі. Наприклад, КОХАННЯ до чоловіка. І любов до всього земного. До дітей, батьків, природи, світу, людини. Сенсом життя жінки-води є любов. Діяльна любов. Не споглядальна, не жертовна, а перетворююча - яка змінює все навколо. Як річка, що наповнює живлющою вологою навколишні берега, тече по землі любов і народжує людину, прекрасні думки, прекрасні справи і прекрасні, світлі енергії.

Так і жінка-вода тече і змінюється разом з життям і перетворює все навколо себе. Причому любов її така сильна, що здатна породжувати у відповідь найпрекрасніші почуття в серцях інших людей. Вона милостива і добра, вона відчуває іншу людину по найтонших змін його настрою, стану, тембром голосу, диханню. Але краще за все вона відчуває своїм серцем. У староєгипетському варіанті така жінка носить ім'я Ісіда.

Це дуже емоційна, чутлива і чуттєва жінка. Але іноді емоції просто переповнюють її, виливаючись у бурхливі фантазії та істерики.

Дитина в утробі матері перебуває у воді, що живить її своїми цілющими енергіями любові. Найкраща мати, найбільш самовіддана, дисциплінована, уважна - це жінка-вода.

У ній так багато чуттєвості та чутливості, що іноді це їй шкодить, вона як відкрита рана, яка кровоточить, якщо поруч хтось страждає, комусь боляче, якщо є якась несправедливість. Вона фантазерка і дуже часто придумує себе і своє життя і, звичайно, свого романтичного принца. Відкрита і часто закохується, довірлива і щедра, терпляча і віддана, ця жінка притягує чоловіків. Їм здається, що вона завжди допоможе, підтримає, буде любити незважаючи ні на що. І це дійсно так.

Дуже часто жінка - вода дарує себе всю без залишку. І дуже часто її просто використовують.

Часом вона довгі роки терпить чоловіка-алкоголіка або скнару, грубого, такого, що принижує її, чоловіка. І все тому, що він каже їй: «Я не зможу без тебе жити. Ти мені дорога. Не кидай мене. Ти мати моїх дітей». Кохання - суть її життя, але й пастка, в яку вона потрапляє, якщо сліпо слідує цьому почуттю.

З глибокого виру кохання, в який потрапляє жінка-вода, може витягнути її хтось близький, людина, яка допомогла б їй зрозуміти саму себе. Або чужа людина, наприклад, психолог. Інакше безмежне милосердя і терпіння знищать її, вона захворіє і може навіть померти.

Такі терплячі жінки розлучаються рідко і лише тоді, коли останні надії на кохання і її дійову силу розсіюються безповоротно. Коли вона розуміє, що більше не потрібна, вона йде шукати інше місце для вкладання свого величезного таланту кохати.

Якби в кожній з жінок не було б Ісіди, її променистої, велелюбної і всепрощаючої сили, вони навряд чи могли б називатися жінками.
Третя стихія - ВОГОНЬ

Жінка-вогонь - це жіноча енергія дії, пристрасть, порив, емоції. Таку жінку часто називають інфернальна, фатальна. Чоловік, який спіймав у свої мережі таку блискучу золоту рибку, відчуває себе щасливим ловцем. Але це тільки спочатку, поки не зрозуміє, що сам, виявляється, попався на гачок. Поки не опиниться під тонким каблучком цієї діяльної красуні і розкрадачки чоловічих сердець.

Він побачить, що вона - природжений лідер, вона - провідне начало, і ролі хоче грати тільки перші. У древньому міфі її звуть Хатор. Вона несе в собі відплату за необдумані дії, покарання і потужну енергію творчості. У жінці вогню багато позитивних інтуїтивних поривів, які пробуджують у навколишніх найкращі почуття, спонукають до руху вперед. Її емоції яскраві й всеохоплюючі і направлені до справедливості, краси, гармонії, але дуже часто її сміливість, самовіддача і порив розтрачуються не там, де треба, вони інтуїтивні, емоційні, непродумані, а часом і такі, що згубно спопеляють.

У дитинстві її часто називають свавільницею, за те, що вона буває уразлива, запальна і дуже вимоглива. Ця жінка - найсексуальніша з усіх жіночих типів. Вона знає це і вміло користується своєю жіночої силою, розбиваючи чоловічі серця.

Але без її творчої енергії, без її могутнього сексуального імпульсу, без її емоційного пориву, забур’янилася б нива життя. Заради її підкорення відбувається у світі великий рух вперед. Вона заводить і піднімає з дивана!

Секрет її привабливості полягає в силі її сексуальної активності, незалежності, умінні зваблювати, підкоряти, кинути виклик чоловічій половині людства. Вона завжди знає, як, куди і що вдягнути, щоб домогтися свого, як говорити, рухатися, щоб чоловіки штабелями складалися, підкорені її красою і сексуальною силою. Ця жінка прекрасна, чарівна, але в ній багато від хижачки.

Їй не вистачає мудрості та терпимості, щоб іти на компроміси. Їй не вистачає терпіння, щоб навчитися чекати.

Вона захоплюється сутичкою за лідерство, за провідні позиції і ставить надто високі планки, не бажаючи пом'якшувати ситуації. Їй самій важко впоратися зі своїми вогняними енергіями.

Такі жінки дуже рідко бувають щасливі в тихому сімейному колі, вони часто розлучаються, причому кілька разів, їх не зупиняють ні діти, ні прихильність, ні матеріальні питання. Відчуваючи свою самодостатність, самостійність і силу, вони знають, що і поодинці завжди впораються з будь-якими життєвими завданнями...

Але в глибині душі, жінка-вогонь надто ранима і романтична. Вона вірить в свого прекрасного принца, справедливого, розумного, безкорисливого і сильного. Тільки такого, який поруч з нею не здавався б занадто блідим. Самі розумієте, що знайти його буває дуже важко, а підкаблучниками вона, незважаючи на те, що вдало використовує, все ж таки глибоко зневажає.

Перебувати в центрі уваги, мати успіх, гроші, повагу, докласти до чогось свою невгамовну енергію - ось кити, на яких стоїть її життя.

Не знаходячи в житті кохання та турботи про себе, жінка-вогонь стає жорстокою або пускається берега, немов змагається з чоловіками в рівні гріхопадіння. У ній з'являється багато чоловічих рис, грубість, жорстокість, цинізм.

Вона поступово втрачає позитивну спрямованість, і її живі енергії перетворюються в енергії руйнування.

У сучасній жінці стало дуже багато вогню, чи не здається вам? Може бути, тому що їй на кожному кроці доводиться грати чоловічі ролі, в яких немає місця для м'якості та жіночності. Але коли в жінці занадто багато чоловічих рушійних поривів і мало що гальмує цей стрімкий рух внутрішньої задуми, то чи не загрожує жінці доля загинути від пожежі, що спопеляє їхні душі і від вогню, що розповсюджується навколо жінки?
Четверта стихія - ПОВІТРЯ

Жінка-повітря легковажна і повітряна, непередбачувано прекрасна і непостійна, як вітер.

Вона природна і живе справжнім, ні про кого особливо не переймаючись, ні про що не шкодуючи, вона не грузне в минуле і не нищить себе нездійсненними мріями. Вона насолоджується поточним моментом буття. Навесні вона пахне, а восени обсипається. У ній багато від природних інстинктів, не обтяжених інтелектуальними чи духовними шуканнями. Тому саме ця жінка часто стає втіленням матеріального.

Накопичення, егоїзм, любов до задоволень, бездумне проведення часу - все це властиво Нефтіді (саме так її звуть в давньоєгипетській міфології). Там вона, німфоманка, як сказали б сучасники, не замислюючись, спокушає чужого чоловіка і сіє розпусту та низинні людські пристрасті. Вона земна жінка з вітром у голові.

Природа, тіло, матеріальний світ і відсутність чітких моральних орієнтирів - ось її портрет.

Дуже часто таких жінок вважають недалекими, нетямущими. Але це стосується тільки щодо інтелектуальних висот, кар'єрного зростання, пошуку свого покликання, в життєвих питаннях така жінка кого завгодно заткне за пояс. Вона завжди знає, де що можна купити, дістати, вона в курсі всіх матеріальних питань життя, для своїх дітей вона обере престижну школу і вуз, для чоловіка доб'ється кращого місця роботи.

Щоб спіймати чоловіка в свої мережі, жінка-повітря вдається до тих же перевірених методик, якими користується і Хатор. Тільки справжнього вогню і пристрасті у всьому цьому спектаклі немає. Це чистої води полювання за діамантами.

Вона ставить перед собою мету - вдало вийти заміж. І зробить все, щоб цієї мети досягти.

Якісь інші «високі», що називається, цілі та перспективи жінці цього типу не притаманні. Її життєвими пріоритетами є зручності, чистота, ситість, сексуальна задоволеність, достаток.

Щоб досягти всього цього, вона часом не гребує обманом і лицемірством, плітками і підсиджування. І найцікавіше, що і докорами сумління з цього приводу не надто переймається.

Але ті, хто буде жити поруч з такою жінкою і потрапить до розряду «своїх» може бути спокійним. Вона в коржик розіб'ється, але для «своїх» зробить все в кращому вигляді: і смачний обід, і якісне прибирання, і хороший секс.

Чоловіку, який і сам не надто прагне до вершин, така земна жінка буде найкращою парою.

Позитивними якостями її є дбайливе ставлення до природних потреб свого тіла, навколишньої природи, увага до побутових дрібниць і здатність перетворювати простір існування на користь його комфортності, краси і корисності для себе.

Вона - ґаздиня, бережлива, дбайлива. Але спрямованість її турбот обмежується виключно матеріальним планом: нагодувати, нарядити, задовольнити. Душевні переживання і моральні пошуки - це не її прерогатива. Тому, допомогти своїм близьким у цій сфері, їй не під силу. Вона вважає за краще не копатися в цьому, а жити так, як вдається. Плисти за течією.

Але коли така жінка щиро прагне зробити зі свого чоловіка гідну людину, за якого не соромно перед сусідами, то це мимоволі змушує її бути уважною до нього, проявляти щирий інтерес до його справ, кар'єрного зростання, брати участь у його успіхах і поразках.

Якщо в жінці занадто багато від Нефтіди, вони будуть багато говорити про гроші і покупки, обіди, сніданки і вечері, виводити чоловіка своїми скаргами на те, що нічого вдягти, треба зробити ремонт, поїхати до Єгипту, бо сусідка там вже побувала. Їм будуть подобатися серіали і порожня балаканина ні про що, через що стануть безнадійно нецікаві своєму чоловікові, перетворившись на квочок і домашніх тюхтійок.

Крім того, не обтяжені моральними обмеженнями, жінки-повітря легко торгують своїм тілом і своєю душею. Вони можуть виходити заміж за розрахунком і займатися проституцією, стають утриманками одружених чоловіків, непрацюючими дружинами при багатих чоловіках. Причому самі вони від цього не особливо страждають. Але ось оточення...

Без сумніву, кожній з жінок слід позбавлятися від деяких негативних рис цього жіночого характеру.

П'ята стихія - ДЕРЕВО

Дерево уособлює зростання і розвиток. Рух вгору, самовдосконалення, інтелект.

Жінка-дерево в чистому вигляді зустрічається досить рідко. Основним рушійним чинником розвитку такої жінки є розум. Вона може бути вченим, дослідником, прем'єр-міністром. У ній дуже багато чоловічих енергій. Вона логічна й послідовна. Дуже часто займає керівні пости і вважається рівним партнером.

Але в рівному з чоловіками партнерстві неминучі зіткнення, жорсткі форми роботи, безкомпромісні моделі взаємодії. Тоді жінці доводиться проявляти прямолінійність і твердість і виглядати зовсім не по-жіночому.

Якщо діяльна жінка-вогонь надсексуальна, то інтелектуалка-дерево часом взагалі не відрізняється від чоловіка, тобто абсолютно позбавлена жіночого шарму. Це такий своєрідний рубака-хлопець, свій в дошку. Найчастіше такі жінки переймають і зовнішні, і внутрішні звички чоловіків. Вони курять, грубо розмовляють, у них рвучкі рухи, кутасті форми, вони грають за чоловічими правилами і стають жорсткими і навіть жорстокими.

Нічого поганого в зростанні і розвитку немає, точно так само, як у самовдосконаленні та енергії дії. Але таким жінкам, які грають чоловічі ролі, не вистачає м'яких і яскравих жіночих енергій. Вони перетворюються на сухарів, академічних щурів і старих дів, що ненавидять всіх і все, незважаючи на весь свій неперевершений інтелект. Крім того, вони схильні до згубного впливу власних амбіцій, здатних вивести їх зі стану рівноваги і кинути в безодню руйнівних перегонів за міражами.

Коли дерево відривається від коріння і дуже високо витягується вгору, воно легко може бути вирваним із землі поривами вітру.

Коли жінка-дерево відривається від дійсності і несеться в захмарну далечінь своїх амбітних намірів, життя може викреслити її з переліку своїх улюбленців і залишити на самоті.

А консерватизм і незламність, властиві їй, можуть позбавити її теплого спілкування та кохання, без яких не може існувати жодна людська істота.

* * *

Ось ми і трішки познайомилися з жіночою душею. Ця нехитра класифікація допоможе вам розібратися у власних рисах характеру (або характеру вашої другої половинки чи подруги) і визначити, які з рис варто відкоригувати, щоб гармонійно вписатися в сучасне життя.

А втім, у кожній жінці з успіхом уживаються всі типи, роблячи її загадковою і непередбачуваною. І все ж головним, домінуючим є якийсь один. Головне, щоб ми самі не заплуталися, яка ж із п'яти стихій відповідає найбільш глибинним потребам нашої душі. І не грали б чужі ролі. Тому що в кожному типі є свої негативні та позитивні сторони. І кожен дає можливість жінці максимально реалізуватися. Бо, як відомо, - наші недоліки, це зворотній бік наших чеснот.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Дозвілля»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.