Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Німецький омбудсмен вимагає посилити тиск на український уряд

Світ про Україну 20266 переглядів

Опубліковано - 19.04.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Німецький омбудсмен вимагає посилити тиск на український уряд
Уповноважений з прав людини федерального уряду Німеччини Маркус Ленінґ вважає, що слід посилити тиск на українську владу з огляду на політично вмотивовані процеси, які нині ведуться в Україні.

Deutsche Welle: Пане Ленінґ, як ви оцінюєте другий судовий процес проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко?

Маркус Ленінґ: Насамперед потрібно звернути увагу на те, що процеси ведуться нині не лише проти пані Тимошенко, але й проти багатьох інших колишніх членів її уряду. Загальна картина цілком очевидна: все це політично вмотивовані процеси, які мають на меті покарати членів колишнього уряду та усунути з поля політичних конкурентів перед парламентськими виборами в жовтні цього року. Для мене ці процеси не мають жодної ваги, оскільки низка попередніх уже засвідчила, що це нечесне судочинство й обвинувачені не мали жодної можливості належним чином себе захищати. Німецька сторона не визнає цих процесів. Тому я закликаю уряд України негайно звільнити всіх цих людей.

DW: Уже кілька місяців ведуться розмови про те, щоб привезти Тимошенко на лікування до Німеччини. Який стан цих переговорів сьогодні?

- Німецький уряд не веде переговорів щодо цього. Це не наша справа. Німеччина – вільна країна. Хто хоче приїхати до нас на лікування – ласкаво просимо! Це не предмет переговорів, а цілком самозрозумілі речі: хто хворий і хоче приїхати до ФРН на лікування, має право це зробити, і його тут тільки вітатимуть.

DW: Як Ви гадаєте, які шанси, що пані Тимошенко таки приїде на лікування до Німеччини?

- Цього я не можу сказати. Спершу слід запитати пані Тимошенко, чи вона цього хоче. Гадаю, найважливіше те, що Тимошенко, а також Луценко, Філіпчук чи Іващенко, на належному рівні мають отримувати медичне обслуговування. Але жоден з них досі цього не мав.

DW: Дочка Тимошенко під час свого перебування в Берліні закликала німецьку владу запровадити санкції проти українського уряду. Як Ви ставитеся до такої пропозиції?

- Під час мого візиту в Україну я побачив, що в цій країні є багато активних представників громадянського суспільства, які намагаються впливати на владу. Я бачу також, що і ЄС чинить тиск на український уряд, насамперед тим, що угода про асоціацію все ще залишається не підписаною. Я бачу також, що український уряд поволі починає усвідомлювати, що низка провідних європейських політиків можуть бойкотувати Чемпіонат Європи з футболу в Україні, бо вони вважають, що не можуть спокійно сидіти собі на стадіоні у Харкові, коли неподалік у в’язниці сидить пані Тимошенко. Гадаю, на український уряд нині справді з багатьох боків тиснуть. Хотілося б цей тиск ще більше посилити.

DW: Нині чимало розмов точиться довкола того, чи не скористається канцлер Німеччини Анґела Меркель приїздом в Україну на «Євро-2012», аби зустрітися з Януковичем. Як Ви гадаєте, це можливо? Чи рекомендували б Ви їй це?

- Це питання до пані канцлерки. Я не даю пані Меркель публічно жодних рекомендацій.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.