Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Спільна Дія відбудеться в реальному житті

Культура 51443 перегляди

Опубліковано - 22.08.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Один з ведучих концерту і автор сценарію Кирило Стеценко
Один з ведучих концерту і автор сценарію Кирило Стеценко
20 серпня, в Києві на Співочому полі пройшла заключна церемонія IV Всесвітнього Форуму українців і рок-маніфестація під назвою «Спільна дія».

За задумом автора сценарію Кирила Стеценка, дійство мало 5 ідейно-смислових блоків:

1. КОРЕНІ: ХТО МИ?
2. ЦІННОСТІ: СВОЯ ПРАВДА
3. ПРИЗНАЧЕННЯ: ПОРА ОНОВЛЕННЯ
4. ГАНЬБА І СЛАВА: НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ!
5. СВІТЛО І СВЯТІСТЬ: СПІЛЬНА ДІЯ – ЦЕ НАША СИЛА

На жаль, концерт затримався на годину – чекали учасників Всесвітнього Форуму українців. Однак подовжити його на годину місцева влада не дозволила – і це не зважаючи на те, що Форум українців відбувається раз на 5 років.

Отже, остання дія «Спільна дія – це наша сила» на сцені показана не була, що викликало загальне обурення. Тоді ведучий Кирило Стеценко закликав здійснити Спільну Дію в реальному житті.

А почалося все з канта «ПРО ПРАВДУ», який з різних кінців Співочого Поля по черзі виконали кобзарі – Тарас Компаниченко, Юрій Фединський та Едуард Драч.

Потім під звуки сурм „Червона калина” з привітанням всіх глядачів – і закордонних, і місцевих українців – на сцену вийшли ведучі: відомий композитор і музикант Кирило Стеценко (внук славетного українського композитора Кирила Стеценка), Степан Бандера (внук не менш славетного українського діяча, ідеолога українського націоналізму Степана Бандери) і Марія Качмар (українка і громадська діячка з Канади).

Далі з привітальними виступами на сцену піднялися Лариса Скрипникова (голова української громади в Карелії/Росія) та Стефан Романів (Австралія).

Власне концерт розпочався із виступу молодіжного фольклорного гурту «ГУЛЯЙ ГОРОД» і етно-рокового гурту «КАРПАТІЯНИ» («THE CARPATHIANS»). І перші і другі співали пісні народні, хіба що „Карпатіяни” виконували їх у власному аранжуванні.

В другій дії кобзарі ТАРАС КОМПАНИЧЕНКО і ЮРІЙ ФЕДИНСЬКИЙ дуетом заспівали «Думу про Марусю Богуславку», а ДУАРД ДРАЧ – «Б’ють пороги, грай кобзарю», після якого виступив дванадцятирічний кобзар СВЯТОСЛАВ СИЛЕНКО.

Про Січових стрільців заспівав АНАТОЛІЙ СУХИЙ (лідер бард-гурту “РУТЕНІЯ”), а ТАРАС ЧУБАЙ (лідер гурту «ПЛАЧ ЄРЕМІЇ») – повстанську пісню «Лента за лентою» і популярну ліричну «Вона».

Далі зі своєю казкою «Про цигана Романа, Мару-поторочу і Москальське царство» виступив ЛІРНИК САШКО, а за ним – гурт «НЕМО» з піснею «Незнайомий брат».

Завершували другу дію Сергій Фоменко (він же Фома) – лідер гурту «МАНДРИ» і легенда української сучасної пісні ТАРАС ПЕТРИНЕНКО. Він виконав пісню «АБОРИГЕН», а разом Тетяною Горобець — знамениту пісню «УКРАЇНА».

Далі ведуча Марія Качмар представила перших учасників Третьої Дії – це етно-хаос-гурт “ДАХА БРАХА” (автентичний вокал і барабани).

За ними виступали “БРАТИ БЛЮЗУ” – етно-джазовий і арт-роковий гурт в складі двох братів – Мирослава і Олега Левицьких, перший з яких грає на клавішних, а другий – на саксофоні. Замість третього брата в їхньому гурті був скрипаль Кирило Стеценко. Вони виконали такі композиції: «Інтро» – автори Мирослав і Олег Левицькі, «Шалені коломийки» — автор Кирило Стеценко і “Ой-я, справжнє життя”.

Гурт “МЕРТВИЙ ПІВЕНЬ”, що був на сцені наступним, приніс дух справжнього рок-протесту, особливо з піснею про “курву-радіо” і “курву-пресу”. Протестний дух ще більше посилив бард Василь Лютий, який заспівав під власний акомпанемент свою пісню “Вставай з нами”.
Потім були хард-рокери – гурт “Димна суміш” з двома композиціями “Герой” і “Молоток”, після яких виступала Марія Бурмака. Вона приємно здивувала своїми гармонійними і потужними піснями, які виконувала зі своїм рок-гуртом.

ГАНЬБА І СЛАВА. ДІЮ 4: НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ! представляв Сашко Положинський з гуртом “Тартак”. Було заплановано 7 пісень, але встигли вони заспівати “О-ля-ля”, “Купуйте українське”, “Не хочу бути героєм України” і “Хулігани”.

На цьому все й завершилося. Ведучі концерту поспіхом встигли забігти на сцену і подякувати всім за увагу. Кирило Стеценко навіть встиг зімпровізувати – при вже відключеній апаратурі він заспівав Гімн України, який підхопили Степан Бандера, Марія Качмар та тисячі бажаючих.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Культура»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.