Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що відомо про російські зв’язки Трампа

Політика 34350 переглядів

Опубліковано - 12.01.2017 | Всі публікації | Версія для друку

Дональд Трамп
Дональд Трамп
У пресу потрапила доповідь про тісні зв’язки Дональда Трампа і його команди з Кремлем. Справжність доповіді не з’ясована.

DW зібрала дані на тему "Трамп і Россія" з відкритих джерел.

11 січня Дональд Трамп вперше проводив прес-конференцію в якості новообраного президента США. Але і до початку заходу було зрозуміло, яка тема стане однією з головних на ній - зв’язки Трампа з Росією і керівництвом цієї країни. А все тому, що за день до прес-конференції американський телеканал CNN і газета The New York Times повідомили, що керівники спецслужб США поінформували чинного президента Барака Обаму і самого Трампа про компромат на мільярдера. Нібито компрометуюча інформація про особисте життя і фінанси новообраного президента США є в розпорядженні російських спецслужб. Одночасно з цим інтернет-видання Buzzfeed опублікувало 35-сторінкову доповідь, де висвітлюються контакти, які нібито мали місце між командою Трампа і представниками Кремля упродовж декількох місяців у 2016 році.

Дональд Трамп все заперечує, залишивши відповідний запис в Twitter.

Не маючи змоги перевірити справжність публікації Buzzfeed, DW зібрала дані про російські зв’язки Трампа з доступних матеріалів.

Інтерес ще в епоху СРСР

"Зв’язки республіканського кандидата з Росією - суміш бізнесу, грошей і вихваляння, що розтягнулася на 30 років", - стверджує газета Financial Times, яка зібрала велике досьє на новообраного президента США. Інтерес до Москви виник у Трампа ще в радянську епоху. У 1986 році Трамп сидів поруч з радянським послом Юрієм Дубініним на ланчі в Нью-Йорку, і вони говорили про будівництво хмарочосів - веж Трампа. "Слово за слово, і ось я вже веду розмову про будівництво великого розкішного готелю через дорогу від Кремля в партнерстві з російським урядом", - згадує магнат у своїй книзі "Мистецтво угоди". Трамп, продовжує Financial Times, злітав до Москви на запрошення Дубініна, щоб обговорити проект готелю з радянським туристичним агентством.

Нічого з цього не вийшло, але надії налагодити тісні контакти з радянським керівництвом бізнесмен не втратив. Він дуже пишався тим, що через два роки потиснув руку Міхаілу Горбачову, вийшовши йому назустріч у Вежі Трампа в Нью-Йорку. Правда, Трамп тоді не розумів, що тисне руку коміку-двійнику.



90-ті: куди подіти бронзового Колумба

Трамп намагався налагодити зв’язки з Росією і в 90-ті. У 1997 році він контактував з тодішньої політичної зіркою Росії, генералом Алєксандром Лєбєдем, запросивши його до себе у Вежу Трампа. Приблизно в той же час Трамп їздив у Москву, щоб домовитися про перевезення в США Христофора Колумба, вилитого скульптором Зурабом Церетелі. Лужков хотів подарувати статую Нью-Йорку, Трамп виступав кимось на зразок посередника.

Міська влада відмовилася від подарунку і тоді бізнесмен вирішив поставити бронзового гіганта розміром більше за статую Свободи на одній з належних йому ділянок землі в Нью-Йорку. З цього теж нічого не вийшло: спочатку від задумки відмовився сам Трамп, потім статую не захотіли прийняти кілька американських міст, у підсумку робота Церетелі опинилася в Пуерто-Ріко.

Зв’язок з Bayrock

На початку 2000-х у Трампа, який мав тоді фінансові труднощі, з’явилося одразу кілька великих бізнес-партнерів з колишнього СРСР. Одним з них був Тевфік Аріф, уроджений Тофік Аріфов. Аріф, який починав кар’єру в радянському міністерстві зовнішньої торгівлі, був співзасновником компанії Bayrock, і разом з Трампом брав участь в створенні готелю-кондомінімуму Trump SoHo. Офіс Bayrock певний час розташовувався у Вежі Трампа.

Аріф, за словами Трампа, обіцяв йому великі частки в різних проектах, включаючи проекти в Москві і Києві, організовував йому зустрічі з російськими потенційними інвесторами. Це нічим не закінчилося, нібито через книги американського журналіста Тіма О’Браєна, в якій Дональд Трамп звинувачується у зв’язках з організованою злочинністю, як пише газета "Комерсант" з посиланням на самого магната. Звинувачення з’явилися не зовсім на порожньому місці. Компанія Bayrock зіткнулася з різними судовими позовами, в тому числі через таємничі надходження на рахунки фірми коштів з Росії і Казахстану. Журналісти Financial Times провели розслідування і на підставі банківських транзакцій та інших документів теж дійшли висновку, що через Bayrock відмивалися великі кошти з цих двох країн, зокрема, газета висунула звинувачення проти колишнього мера Алма-Ати Віктора Храпунова.

Роль Трампа у всьому цьому не до кінця зрозуміла, але давати пояснення йому доводилося навіть у суді. Згодом магнат намагався дистанціюватися від Аріфа та інших колишніх компаньйонів, стверджуючи, що ледь знав їх.

Знайомство з Агаларовими

Можливо, Трамп і не зміг увійти на російський ринок, але йому вдалося залучити росіян на свій. У 2000-і роки багаті росіяни скуповували нерухомість, побудовану під брендом "Трамп", про що свідчать записи в кадастрових реєстрах, пише FT. Син Трампа Ерік у 2008 році вихвалявся, що "доходи від росіян становлять непропорційно велику частку... Ми бачимо багато грошей з Росії". Одним з покупців був Дмитро Риболовлєв, якому Трамп продав свій особняк в Палм-Біч. Трамп стверджує, що з Риболовлєвим навіть не бачився.

Але якщо зв’язок з Аріфом минувся для Трампа без серйозних наслідків, то візит до Москви в листопаді 2013 року теоретично може стати для нього фатальним. Тоді Дональд Трамп вперше проводив конкурс "Міс Всесвіт", співвласником якого він є, в Москві. Російським партнером конкурсу виступили відомий російський девелопер, президент компанії Crocus Group Араз Агаларов і його заступник, син Емін, відомий ще й як естрадний співак.

Фінал конкурсу пройшов у Crocus Сity Hall, що належить родині Агаларових. "8 листопада три роки тому була вечеря на честь дня народження Араза Іскендеровича, куди прийшов Трамп ...", - згадував син Емін в інтерв’ю виданню Life. Дональд Трамп, своєю чергою, знявся в кліпі Еміна Агаларова, зображуючи сцену зі свого шоу "Кандидат" і промовляючи відому фразу "Ти звільнений!" ( "You are fired!") у фіналі кліпу.

Але справа не в знайомстві з Агаларовими, яке саме по собі тінь на Трампа не кидає, а в тому, що Агаларови і той самий приїзд фігурують у неверифікованому досьє на майбутнього президента США, яке просочилося в пресу. У ньому міститься скандальне твердження про те, що під час перебування в Москві мільярдер влаштував в готелі Ritz-Carlton сексуальну оргію і що російські спецслужби мають відповідні компрометуючі матеріали.

Прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков все це спростовує.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.